Over mij... 

Op de foto zie je de klusruimte, deze is in het voorjaar van 2015 neergezet, daarvoor had ik eigenlijk geen ruimte om te klussen. Ik denk dat ik in 2012 voorzichtig ben begonnen met mijn eerste plantenbakken en wat andere dingen van steigerhout. Dat beviel wel, maar het grootste nadeel was dat je aan het einde van de dag alles moest opruimen. In die tijd gebeurde namelijk alles buiten, waar zomers niets mis mee is, maar 's winters mis je dan toch wel een ruimte.

Sinds de bouw van deze schuur heb ik ook mijn gereedschap wat kunnen upgraden omdat ik daar nu ook ruimte voor had, dus zaken als een Lintzaag, betere zaagtafel, vaste freestafel (voor bovenfrees) en een fatsoenlijke maat werkbank.   

In de herfst van 2015 het plan gevat een CNC frees te bouwen, na 3 maanden uitzoeken, onderdelen kopen, bouwen etc was deze klaar net voor de kerst. Achteraf een goede set, ik ben normaal snel uitgekeken op zaken die klaar zijn. Echter de CNC geeft nog steeds afdoende uitdaging om het leuk te houden. Veel van de producten op deze site zijn een mix van houtbewerking, CNC en computerbewerkingen (photoshop bijv.) Juist de mix maakt het zo leuk.

Daarnaast vind ik het creatieve proces ook erg leuk om bijv bij een geboortekaartje een leuk item te maken, geïnspireerd op maar niet nagemaakt van het kaartje.

Om de uitdaging erin te houden ben ik sinds kort begonnen met Epoxy gieten als optie naast het inkleuren met verf en naast het inleggen met andere houtsoort.

Meer info volgt zodra er weer ontwikkelingen zijn.

Teaser: Op dit moment aan het bouwen met een Computer gestuurde laser, voor nauwkeurige inscripties.

Hierbij nog even een foto van de frees: